04 R1 with Power Commander 3 - Yamaha R1 Forum: YZF-R1 Forums
Appearance & Mods Looks is important. Ask here for help on, flushmounts, undertails, bodywork, exhaust models etc

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 11-08-2012, 03:29 PM Thread Starter
My R1 eats me.
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
04 R1 with Power Commander 3

Alright, the other day I picked up a 2004 R1. Among quite a few other things, the bike has a Power Commander 3 programmer. I was riding it yesterday and I heard a weird noise; kinda like a something grinding or shattering. As I came up to a light and had to stop, the bike bogged way down; it was idling right at 1000 rpm. As I accelerated, the bike sounded like it was about to die until it finally jumped up into the rpms and accelerated. The second time I stopped the idle was right at 900 rpm...I have no idea how it didn't die. As I accelerated again it sounded like I was flooding the engine; I was bogging it down really bad. Then between 2nd and 3rd gear the bike just died. I was able to roll into a parking lot luckily...but yeah the bike just died. When I tried to start it again it just would not turn over..at all. The gauges and the lights were on, so I know the battery was good. I had plenty of gas in the tank. I put the bike in gear and rocked the bike back and fourth, so I know the engine wasn't locked up. All I could assume was that it may have something to do with the Power Comm. So I dropped the tank and unplugged all the wires that came from the Power Comm. After reconnecting the tank I tried to start the bike and I had nothing...the starter tries to crank for all of maybe 1/4 of a second and then I have nothing. Then I plugged everything back in and tried to start the bike again...nothing. Then I plugged the Pow. Comm. into my computer and put the zero map on it...tried to start it...still nothing. So basically I now know that the problem is not the programmer, it is something else. Does anyone know what else might be causing my bike not to start?
jacob.cacy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 11-08-2012, 04:39 PM
para bellum
 
Kangaroo's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Bay Area, CA
Posts: 36,774
Send a message via AIM to Kangaroo Send a message via Yahoo to Kangaroo
Was the battery very hot? Most likely your reg/rect going bad.



Sig courtesy of SpidermanSS 9-15-09

Brothers riding on...
Bandrews 10/11
Dieyoung69 11/10
Vman1300 3/09
Gawarrior 6/08
Elviswarrior 6/07
Crazyclimbr 3/07
K_flexxx 6/06
Kangaroo is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 11-08-2012, 05:15 PM Thread Starter
My R1 eats me.
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
No the battery wasn't hot it was fine
jacob.cacy is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 11-08-2012, 05:20 PM
para bellum
 
Kangaroo's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Bay Area, CA
Posts: 36,774
Send a message via AIM to Kangaroo Send a message via Yahoo to Kangaroo
Still sounds like a bad reg./rect



Sig courtesy of SpidermanSS 9-15-09

Brothers riding on...
Bandrews 10/11
Dieyoung69 11/10
Vman1300 3/09
Gawarrior 6/08
Elviswarrior 6/07
Crazyclimbr 3/07
K_flexxx 6/06
Kangaroo is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 11-08-2012, 05:32 PM
I killed em Gilbert
 
DerrickWade's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Illinois
Posts: 6,112
How many miles? Original battery?


Courtesy of Petrol Spice
DerrickWade is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R1 Forum: YZF-R1 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome