Should I buy an 07 if the ecu still lags - Page 2 - Yamaha R1 Forum: YZF-R1 Forums
General Motorcycle Discussions Any general discussions related to Motorcycles goes in here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 26 (permalink) Old 11-07-2012, 02:09 PM
Site Sponsor
 
HardRacing's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,755
Quote:
Originally Posted by Garrett04 View Post
Actually yes you can still get it replaced. You just need to go to a Yamaha dealer mention the technical bulletin, have them get on the phone with yamaha, and they will swap it. I got mine replaced a few months ago. I bought an 07 R1 w/ 6400 miles on it and found that it experienced the issue, and went the route I stated. There is a thread on here somewhere too, just search for it. Has the technical bulletin and all. With some tips from others if you get a dealer who is slightly retarded and needs some pushing in the right direction.

Good point as there was never a Recall, just the Technical Service Bulletin. Sadly, alot of dealers still just look under the VIN for a Recall and turn alot of guys down. Here is a copy of what they should be looking for... TSB M2007-007

.



.

HardRacing.com - 704-799-2192
OHLINS_Premier_Dealer_Great_Prices, Tech_Support, Full_Staff_of_Sales Reps, Fast_Shipping, Large_Inventory and Excellent_Customer_service.
Become a FAN INSTAGRAM &
FACEBOOK And get Exclusive SMOKIN' Deals....
Celebrating our 16th year in business.
HardRacing is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 26 (permalink) Old 11-08-2012, 06:50 AM Thread Starter
My R1 eats me.
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 17
Any comments on the ticking just on the clutch side if the bike?

Also, has anyone used Emgo oil filters? My local shop says that's wat they put on all their bikes. They say their better than stock and just as good as K&N.
Eric08 is offline  
post #23 of 26 (permalink) Old 11-08-2012, 06:55 AM
Faster than you think you are.
 
Join Date: Apr 2009
Location: Home
Posts: 129
Quote:
Originally Posted by Eric08 View Post
Any comments on the ticking just on the clutch side if the bike?

Also, has anyone used Emgo oil filters? My local shop says that's wat they put on all their bikes. They say their better than stock and just as good as K&N.
Use the famous Search button as there are plenty of threads on the Yami Tick.

And I wouldn't put an EMGO oil filter on my lawn mower. You may want to consider another shop if they suggest EMGO.

Just my $ .02
Rumblestrip is offline  
post #24 of 26 (permalink) Old 11-08-2012, 07:09 AM Thread Starter
My R1 eats me.
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 17
What is the Mobil 1 part number for the 07 oil filter? Is it m1-110?

In regards to searching threads for the yamatick, I know what the yamatick is. I'm asking this because it has been said that it is the #4 cylinder intake valves that seem to have the problem. That's why I'm asking if people with 07's just have a tick on the clutch side of the bike like mine does. Meaning that it could be the dreaded #4 bad valve actually making that noise. If the clutch side is #4 or #1the I can't remember?
Eric08 is offline  
post #25 of 26 (permalink) Old 11-08-2012, 09:41 AM
Ayo Flocka!
 
r1crystal's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 261
Quote:
Originally Posted by Eric08 View Post
What is the Mobil 1 part number for the 07 oil filter? Is it m1-110?

In regards to searching threads for the yamatick, I know what the yamatick is. I'm asking this because it has been said that it is the #4 cylinder intake valves that seem to have the problem. That's why I'm asking if people with 07's just have a tick on the clutch side of the bike like mine does. Meaning that it could be the dreaded #4 bad valve actually making that noise. If the clutch side is #4 or #1the I can't remember?

Just get a K&N and be done with it. Maybe take the bike to a shop that doesn't use Emgo and ask them if the tick they hear is the normal one or a failing valve.
r1crystal is offline  
post #26 of 26 (permalink) Old 11-08-2012, 11:05 AM
kickin' at the darkness
 
bacchus40's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: British Columbia
Posts: 8,425
weather or not it was a recall.. it falls under the 'unsafe for normal street use' {parphrasing} banner and as such Yamaha will replace-reflash any '07 ECU with this issue.. but as has been mentioned.. a reflash update to '08 should do the trick nicely...

i've ran WIX, currently sticking with HIFLOFILTRO myself.. very affordable as you can purchase in packs of three on ebay @ $21...
currently at 13k kms running AMSOIL 10w40 Advanced synthetic since ~800miles


2009 YZF-R1 xPlanker

DJ PCV, AT200 & POD300, Leo Vince EVOII SBK/ARROW SS HEADER, GRAVES STACKS & AIS, GYTR, ECUnleashed, SHORAI, YOYODYNE sc, HINSON bskt, EBC SRK, ASV clutch perch, RK520, JT 15T/44T, Lithtech chain adjust, ANNITORI RL
CLEVER WOLF CF, RIZOMA grips, APEX risers, CRG Arrows, GYTR seat, SHOGUN sliders, GBR covers, GYTR db, Watsens, 6000k HID, RACETECH springs, RACETECH G3-LD, OHLINs FPK, CL SBK5/RX3, HEL SS lines, Accossato Radial 19x18,

Last edited by bacchus40; 11-08-2012 at 11:10 AM.
bacchus40 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R1 Forum: YZF-R1 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome