Windows 8 - Yamaha R1 Forum: YZF-R1 Forums
Off Topic Talk All off-topic posts. Music, Sports, Movies, Humor, etc... (No NWS)

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 21 (permalink) Old 10-28-2012, 10:25 PM Thread Starter
Who's Ya Daddy??
 
kwcomp's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Flint, MI
Posts: 6,004
Send a message via AIM to kwcomp Send a message via Yahoo to kwcomp
Windows 8

Anyone take the plunge on Windows 8 yet? Just finished updating my laptop.

Install went pretty smooth - the new interface is very tablet like. Just starting to dig into the details and wondered if anyone else had any experience with it.



RIP Glenn "Elvis" Breaux June 17,2007
RIP Chad "GAWarrior" Clifton June 25, 2008


kwcomp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 21 (permalink) Old 10-28-2012, 10:30 PM
I eat my R1
 
drozek's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Downers Grove
Posts: 510
Been using the RTM for past couple weeks. Good so far, couple things that went wrong, Skype for Windows 8 mergered by Windows Account and Skype, went to reformat it and cannot log into Skype.

My Ceton tunner cannot work yet.

So far everything so far so good.

2010 Yamaha R1
Leo Vince Unlimited Mid Night Slip On's
Two Brothers Stainless Steel Y-Pipe
ECU Flashed
BMC Air Filter
Shogun No-Cut Frame Sliders
https://twitter.com/drozek
drozek is offline  
post #3 of 21 (permalink) Old 10-28-2012, 10:37 PM Thread Starter
Who's Ya Daddy??
 
kwcomp's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Flint, MI
Posts: 6,004
Send a message via AIM to kwcomp Send a message via Yahoo to kwcomp
What are you running it on? Surface by any chance? I am tempted to give on of those a test drive.



RIP Glenn "Elvis" Breaux June 17,2007
RIP Chad "GAWarrior" Clifton June 25, 2008


kwcomp is offline  
post #4 of 21 (permalink) Old 10-28-2012, 10:42 PM
I eat my R1
 
drozek's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Downers Grove
Posts: 510
running it on a 1st generation i7 in my laptop and 2nd generation i5 on my pc.

2010 Yamaha R1
Leo Vince Unlimited Mid Night Slip On's
Two Brothers Stainless Steel Y-Pipe
ECU Flashed
BMC Air Filter
Shogun No-Cut Frame Sliders
https://twitter.com/drozek
drozek is offline  
post #5 of 21 (permalink) Old 10-29-2012, 12:18 AM
R1 or nothin
 
BIGRED_R1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: South Africa
Posts: 488
I used it for about 4 days and went back to 7...dont like the new interface at all...

Bones heal and chicks dig scars!!!
BIGRED_R1 is offline  
post #6 of 21 (permalink) Old 10-29-2012, 05:19 AM
DAMN YOU SHANE
 
Southern118's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Houston, tx / memphis, tn(home)
Posts: 14,362
Send a message via AIM to Southern118 Send a message via Yahoo to Southern118
What's going on kw

I haven't installed it and probably won't as I'm feed up with all the changes between windows. Find one product that works and stay with it. Quit releasing things with major bugs.


sig by Uncle Petrol
R.I.P. K_FleXXX 15Jun06
R.I.P. ElvisWarrior 17Jun07
R.I.P GaWarrior 25Jun08
R.I.P. Vman1300 26Mar09
my brothers might be gone but never forgotten i really hate adding my brothers to this list.
Southern118 is offline  
post #7 of 21 (permalink) Old 10-29-2012, 05:21 AM
Moderatorasfcvk
 
KMac's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Huntsvegas
Posts: 44,364
Quote:
Originally Posted by Southern118 View Post
What's going on kw

I haven't installed it and probably won't as I'm feed up with all the changes between windows. Find one product that works and stay with it. Quit releasing things with major bugs.
yeah, but Windows 7 actually provided hope that maybe Microsoft was getting a handle on things.

KMac is offline  
post #8 of 21 (permalink) Old 10-29-2012, 06:38 AM
Living Life Like a Mad Man
 
ALTON05R1's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Atlanta, Ga
Posts: 1,001
I was considering getting it but i havent decided if its worth it or not.

Sent from my SPH-D710 using Motorcycle.com Free App


Sig by the great Uncle P
ALTON05R1 is offline  
post #9 of 21 (permalink) Old 10-29-2012, 08:38 AM
oh look.....supergal...
 
strat1701's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: TX
Posts: 1,348
On a tablet or phone it's great, but on a laptop or desktop the Metro interface and 'gesture driven' interface is lame. I cannot see the corporate world migrating to Windows 8 for a domain environment. home pc's may be ok, but either they re-write a revision for one of the service packs or the entire corporate world waits for Windows 9. I've demo'd it as a VM for a few months and personally it's just not the best thing for the pc/laptop network environment in an office. It's too different, and the older pc users will be totally ****ed by not having a start menu any more.


Stairway To Heaven was played on a telecaster, Another Brick In the Wall (part 2) was played on a Les Paul. Adjust your view of the universe accordingly
strat1701 is offline  
post #10 of 21 (permalink) Old 10-29-2012, 10:56 AM
Occupy Central

 
babymilo36's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Houston, TX
Posts: 1,160
Purchased and upgrading tonight



CMRA #620
Wreck It Pandas #68
babymilo36 is offline  
post #11 of 21 (permalink) Old 10-29-2012, 11:36 AM
Hacked up R1s rock!
 
Corny's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Upstate, NY
Posts: 8,644
Send a message via AIM to Corny
I might steal it.
Corny is offline  
post #12 of 21 (permalink) Old 10-29-2012, 12:00 PM
Owner of the color changing R1
 
R1nStang's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Allen, TX
Posts: 16,212
ehh not interested. maybe if i had a touchscreen computer. but im on the oldschool mouse/keyboard system windows 7 still works for me.



R1-015 `Ghostrider` Squadron

Competition Werkes slipons, Leo Ypipe, PCV, -1/+1 520 conversion, Flashtune.
R1nStang is offline  
post #13 of 21 (permalink) Old 10-29-2012, 05:07 PM Thread Starter
Who's Ya Daddy??
 
kwcomp's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Flint, MI
Posts: 6,004
Send a message via AIM to kwcomp Send a message via Yahoo to kwcomp
Quote:
Originally Posted by Southern118 View Post
What's going on kw

I haven't installed it and probably won't as I'm feed up with all the changes between windows. Find one product that works and stay with it. Quit releasing things with major bugs.
Hey Bro! I am good - how have you been?

Quote:
Originally Posted by strat1701 View Post
On a tablet or phone it's great, but on a laptop or desktop the Metro interface and 'gesture driven' interface is lame. I cannot see the corporate world migrating to Windows 8 for a domain environment. home pc's may be ok, but either they re-write a revision for one of the service packs or the entire corporate world waits for Windows 9. I've demo'd it as a VM for a few months and personally it's just not the best thing for the pc/laptop network environment in an office. It's too different, and the older pc users will be totally ****ed by not having a start menu any more.
Agreed - I would have a difficult time rolling this out at the office. The interface would result in a lot downtime and confusion for some of the technology static people.
For my own PC though I am enjoying the new interface.

Not hard to see where MS is going - chasing the portable computing / app driven markets of Apple and Android on a whole new level.



RIP Glenn "Elvis" Breaux June 17,2007
RIP Chad "GAWarrior" Clifton June 25, 2008


kwcomp is offline  
post #14 of 21 (permalink) Old 11-01-2012, 01:28 PM
Owner of the color changing R1
 
R1nStang's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Allen, TX
Posts: 16,212
ok so they just walked in with 3 new computers at my job. very barebones. full size cases. light as hell. I was thinking it was a "barebones build" kit. opened it up. tiny motherboard, some memory, HDD. I was thinking to myself...WTF is the power supply.

well turns out its got a small power adapter that plugs into the motherboard for power. the tiles on windows 8 SUCKS. but i got out of them and found the old fashioned desktop....minus a start menu though.
just trying to find where everything is located is a pain.
im still setting it up...so well see if its worth it.



R1-015 `Ghostrider` Squadron

Competition Werkes slipons, Leo Ypipe, PCV, -1/+1 520 conversion, Flashtune.
R1nStang is offline  
post #15 of 21 (permalink) Old 11-01-2012, 01:50 PM
Owner of the color changing R1
 
R1nStang's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Allen, TX
Posts: 16,212
some pics of the screens
initial startup screen


bar on the right is the new "start menu control bar"


move mouse to lower left corner and you can go to an old fashioned desktop


finally...old school desktop


My computer is the same layout


computer specs.



R1-015 `Ghostrider` Squadron

Competition Werkes slipons, Leo Ypipe, PCV, -1/+1 520 conversion, Flashtune.
R1nStang is offline  
post #16 of 21 (permalink) Old 11-01-2012, 02:44 PM
Stuntin' every other day
 
whatsaR1?'s Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Rat infested Sydney
Posts: 4,561
I've tried it on the display computers at the local comp shop and I'm not a fan. Will be buying a new computer in a few weeks time and I'll see what the hands on use is like.

Do you sense me?

Do you fear me?

Do you know me?


There's no way out, only a way on.


whatsaR1? is offline  
post #17 of 21 (permalink) Old 12-12-2012, 11:43 AM
WERA? \_(ツ)_/ #21
 
iGoldeneye's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Southern Cali
Posts: 2,491
Ok, installed Windows 8 on the home workstation (which is my dev lab) here are the specs

Asus P6T
i7 920 OC'd to 4.12GHz
24GB 1600 RAM @ 1600MHz
(2)WD Black 1TB SATAs (Windows 8, OSX 10.8)
(3) Seagate 750GB SATAs (Software RAID @ 2TB)
(12) 600GB HP 10K SAS w/LSI MegaRAID (various raid configs)

I'm currently running Windows 8 Pro, along with VMware Workstation 9- which in turn utilizes that 24GB of RAM to run an infrastructure worth of VM's... Along with GNS3 emulating a core intensive networking environment... :sing

I will say this- The performance monitoring and detail to trending is very impressive for an OS out the box And yes, it is stable; I'm running multiple SQL 2008 VM's, Exchange 2010, DC's, WSUS, KMS, SCCM, and not to mention ESXi VM's and the entire vSphere/vCloud and VMware SRM suites. NO CRASHES. :flex

Just received the email from Microsoft for the WMP product key, so I'm going to pop that in now...

As far as the new interface goes... I don't too much care for it The whole "right-click for all apps" thing is kinda odd- ESPECIALLY on Windows Server 2012... The start button is hidden until you mouse over the corner of the screen, then a right-click just to get to "Run" which is where I do most of my business If I could just click start and see ALL my apps, that would be nice.

All in all, Windows 8 is basically Windows 7 in a wildcat offense.


Thanks Uncle P!

WERA #21 | INSTAGRAM @igoldeneye21


My 2015 R1M Racebike Build


View my MOD ADDICTED 2012 R1 build thread

Quote:
Originally Posted by bacchus40
Being a biker is not a welfare sport.
iGoldeneye is offline  
post #18 of 21 (permalink) Old 12-12-2012, 12:19 PM
Just made this great wheelie.. did you see it?!
 
swerwer's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Banana Republic
Posts: 61
Quote:
Originally Posted by Southern118 View Post
What's going on kw

I haven't installed it and probably won't as I'm feed up with all the changes between windows. Find one product that works and stay with it. Quit releasing things with major bugs.
Fully agree. Windows xp still rocks my world very effectively I can still do all the crap I did 7 years ago....

Sent from
swerwer is offline  
post #19 of 21 (permalink) Old 12-12-2012, 12:26 PM
Lucky 13 X/O
 
marshdrummer's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: CT
Posts: 1,150
I run it in classic mode. Screw all that tablet wanna be stuff. I like it.

i5 3.0
6gb ram
1 tb 7200 sata

Lucky 13th Squadron C/O
#69

LRRS AM
RSP Racing #920
Sponsors: Pirelli, Tony's trackdays, Motorcycle Tires and Gear, Dyno Solutions, Sportbike Track Gear, Knox, Woodcraft, 434racer.com
marshdrummer is offline  
post #20 of 21 (permalink) Old 12-12-2012, 01:44 PM
2008 R1 Raven
 
Join Date: Jun 2012
Location: Mira Loma, CA 91752 USA
Posts: 259
Create a desktop shortcut with this for the target:

C:\Windows\System32\shutdown.exe /s /t 0 /hybrid

Hybrid shutdown cuts your boot time by two thirds, unlike the worthless hibernate.

Last edited by mhamren; 12-12-2012 at 03:33 PM.
mhamren is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R1 Forum: YZF-R1 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome