engine died after hitting bump - Page 2 - Yamaha R1 Forum: YZF-R1 Forums
Mechanical / Help This area to for help in the areas of, engine, carbs, transmission, suspension, mounting etc

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 30 (permalink) Old 12-07-2012, 05:30 PM Thread Starter
My R1 eats me.
 
Josestrainz's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Lake Oswego, OR.
Posts: 12
WHERE CAN I DOWNLOAD THE 06 R1 WORKSHOP MANUAL. I did hard reset.Have gone through every plug wire and connection. Repaired the tilt sensor, turned over the engine and it still wont start. I ve ran system diagnostic and i get no codes. WTF am I missing??????? I spent an hour and a half on phone with mechanic from local dealership and we still couldn't figure out.....the bike when i turn the key on, it primes and i hearthe fuel pump. I pulled the spark plug cranked it over and have no spark!!!!
Josestrainz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 30 (permalink) Old 12-07-2012, 05:42 PM
Bourbon is my blood
 
T.C.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,675
Try this thread, There are a few links in it, you will find it in there.

Download Owner & Service Manuals Here

Your not getting power power to your coils. Trace the wires back from your coils to the battery, the problem is in between the two.


Sig by Uncle P.

Call me an alcoholic all you want. I will not remember in the morning, or the next day.

My '02 R1 thread.. http://www.r1-forum.com/forums/10-appearance-mods/343172-tcs-02-transformation.html

Last edited by T.C.; 12-07-2012 at 05:46 PM.
T.C. is offline  
post #23 of 30 (permalink) Old 12-08-2012, 11:40 AM Thread Starter
My R1 eats me.
 
Josestrainz's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Lake Oswego, OR.
Posts: 12
I downloaded the service and racing manual. i repaired the tilt sensor, went through the checklist, have no codes showing but still will not start. It will turn over just fine but it wont start. I am now checking why I have no spark. Will let you guys know asap.
Thanks
Josestrainz is offline  
post #24 of 30 (permalink) Old 12-08-2012, 10:46 PM
R1 throttle cracker
 
Dnas_tat2s's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Belvidere,IL
Posts: 59
Possible stator went out??


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Dnas_tat2s is offline  
post #25 of 30 (permalink) Old 12-20-2012, 08:27 AM
Bourbon is my blood
 
T.C.'s Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Victoria, Australia
Posts: 3,675
Update?


Sig by Uncle P.

Call me an alcoholic all you want. I will not remember in the morning, or the next day.

My '02 R1 thread.. http://www.r1-forum.com/forums/showthread.php?t=343172
T.C. is offline  
post #26 of 30 (permalink) Old 12-20-2012, 10:54 AM
look for special phrase here
 
greenstreak9205's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: WI
Posts: 9,856
I would've started at the beginning/root and check battery connections. Woulda caused all those problems

Quote:
Originally Posted by Meister37 View Post
Quit shaking your head, you're creating a draft!

The Man, The Legend Uncle P

Phantom Squadron CO Check Out Phantom Squadron Here
greenstreak9205 is offline  
post #27 of 30 (permalink) Old 12-20-2012, 12:28 PM
Ride it like you stole it!
 
Join Date: Jun 2012
Location: Germany
Posts: 372
Does the bike have an immobilizer (chip inside the key). One reason for the bike turning over but not starting could be from the computer not recognizing the key in the ignition. If the computer and the key don't have the right 'code', the bike won't start. I'm really curious what the problem ends up being.
Trevmo is offline  
post #28 of 30 (permalink) Old 12-20-2012, 12:40 PM
WOG
 
SPanega SS's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SWFL by way of CHI, IL
Posts: 5,680
Not here in the states.


Sig courtesy of my brotha from down unda PetrolSpice
SPanega SS is offline  
post #29 of 30 (permalink) Old 12-20-2012, 12:50 PM
Ride it like you stole it!
 
Join Date: Jun 2012
Location: Germany
Posts: 372
Yeah, I kinda figured. Wasn't sure if all bikes in the states were that way.
Trevmo is offline  
post #30 of 30 (permalink) Old 12-20-2012, 01:08 PM
R1, "A Superior Addiction"
 
cyclepsycho7's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: NY
Posts: 11,406
Quote:
Originally Posted by Trevmo View Post
Does the bike have an immobilizer (chip inside the key).
If he has a Scorpion Alarm system that is exactly what would happen if you hit a bad bump. That's why I didn't install that option.

Lucky 13 Squadron

cyclepsycho7 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha R1 Forum: YZF-R1 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome