Yamaha R1 Forum: YZF-R1 Forums banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a 2001 R1 that I just bought used a few weeks ago. Problem is, the oil light keeps coming on even though the oil level is normal. I talked to the guy I bought it from and he said that he took it in and they found nothing wrong with it. It'll come on sometimes when I first get on it, but will not usually come on once its warmed up beyond about 150 degrees.

Is this a common problem with these R1s? Anything I can check myself? Seems a bit unusual...

Also, does anyone have the torque spec for the top triple-clamp not on a 2001 R1? Gotta install my Scotts damper. :)

Thanks in advance,
Aa.
 

·
Natural born looooooser
Joined
·
51 Posts
Yepp - Have that problem on my -00 bike too. It never happened on my old -99 so I asked the people that does the service on my bike and they said that they whould replace the oil...ehhh....meassure thingy (Hey - I´m swedish-can´t know the name of every single part on a bike....)since it was broken.

Don´t feel too alarmed though cause all it does is meassure the level of the oil - not the preassure so if you´ve checked the level you´re fine....
 

·
Nightmare About to Come True
Joined
·
1,889 Posts
What you are trying to say is the oil level sensor,but that is not important we knew what you meant...hey everyone can't talk like a Texan. Put 1 or 2 ounces of oil over the full mark and that should stop it and it will not harm the motor
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top