Yamaha R1 Forum: YZF-R1 Forums banner

2015 R1 Błąd 22

12K views 8 replies 4 participants last post by  jrcidr6  
#1 ·
Więc po moim wypadku na torze. I po ponownym złożeniu motocykla po uruchomieniu, otrzymuję "Błąd 22" lub "kontrolka silnika 22".?

Czy ktoś może pomóc z kodem?

Szukałem i odkryłem, że może to być CZUJNIK TEMPERATURY POWIETRZA WLOTOWEGO. Ale nie jestem pewien, czy to dlatego, że usunąłem klapę wlotową i węże.

Dzięki z góry.
Image

#2 ·
Nie, to nie to. W kanale dolotowym znajduje się mały czujnik. Sprawdziłeś, czy jego okablowanie jest w porządku i czy wciąż jest podłączony? Pobierz instrukcję w sekcji pomocy mechanicznej, która zawiera kilka stron pokazujących lokalizacje części elektrycznych w motocyklu.

#4 ·
Nie, to nie to. W kanale dolotowym znajduje się mały czujnik. Sprawdziłeś, czy jego okablowanie jest w porządku i czy jest nadal podłączony? Pobierz instrukcję obsługi w sekcji pomocy mechanicznej, która zawiera kilka stron pokazujących lokalizacje części elektrycznych w motocyklu.
Tak, to było to. Nie byłem pewien, gdzie się znajduje, ponieważ brakowało mi całego kanału dolotowego. Ale kolega pomógł mi zlokalizować i znalazłem go na uszkodzonym kawałku, który zachowałem [emoji106]. Oto zdjęcie, jeśli ma to pomóc komuś innemu w przyszłości Problem rozwiązany.
Image
Image
Image

#7 ·
[QUOTE = "andrewstclair, publikacja: 8772309, członek: 119874"]
Nie, to nie to. W kolektorze dolotowym znajduje się mały czujnik. Czy sprawdziłeś, czy okablowanie jest w porządku i nadal podłączone? Pobierz instrukcję w sekcji pomocy mechanicznej, a znajdziesz kilka stron pokazujących lokalizacje części elektrycznych w motocyklu.
[/CITAR] Cześć, czy mógłbyś mi pomóc?

#8 ·
[QUOTE = "jrcidr6, post: 8772305, członek: 141337"]
Tak więc po moim wypadku na torze. A po ponownym złożeniu roweru po uruchomieniu pojawia się "Błąd 22" lub "Sprawdź kontrolkę silnika 22".

Jeśli ktoś może pomóc z kodem.

Szukałem i odkryłem, że może to być CZUJNIK TEMPERATURY POWIETRZA WLOTOWEGO. Ale nie jestem pewien, czy to dlatego, że usunąłem klapę wlotową i węże.

Dzięki z góry.
Image

[/CITAR]
Czy mógłbyś mi pomóc, mam ten sam problem

#9 ·
[QUOTE = "jrcidr6, publicación: 8772305, miembro: 141337"]
Więc po moim wypadku na torze. A po ponownym złożeniu roweru po uruchomieniu pojawia się "Błąd 22" lub "Sprawdź kontrolkę silnika 22".

Jeśli ktoś może pomóc z kodem.

Dzięki z góry.
Image

[/CITAR]
Czy mógłbyś mi pomóc, mam ten sam problem
To czujnik. W wlocie.