Oto, co zrobiłem, kiedy zainstalowałem TL Micro Dash 2 w moim 06 R1....
[Harness 1
Umieściłem czujnik temperatury TL pod boczną śrubą głowicy...
Żółty przewód sygnału obrotów TL został połączony z przewodem sygnału cewki OEM: szary/zielony.
Czujnik prędkości TL sprawiał trochę problemów, nie działał w moim zestawie i jest również duży i brzydki...
Po kilku godzinach konfigurowania go tylko po to, by dowiedzieć się, że jest bezużyteczny.... wyrzuciłem go.
Odciąłem wtyczkę czujnika prędkości TL i odizolowałem/zaizolowałem przewód zasilający TL: brązowy.
Połączyłem przewody czujnika prędkości OEM po stronie ECU czujnika, pod zbiornikiem.
TL: niebieski - OEM: czarny/biały
TL: czarny - OEM: różowy
Chciałem zachować złącze deski rozdzielczej OEM, aby móc używać deski rozdzielczej OEM jako narzędzia diagnostycznego, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Dostałem wtyczkę złącza ze sklepu z częściami samochodowymi (nie mieli 8-pinowej, więc musiałem wziąć dwie 4-pinowe wtyczki).
Połączyłem jedną stronę zakupionych złączy z wiązką przewodów za złączem deski rozdzielczej OEM.
I podłączyłem drugą stronę zakupionych złączy do deski rozdzielczej TL.
(W tej chwili nie mam żadnych zdjęć)
Harness 2
TL Światła drogowe: białe - OEM: czarne/żółte
TL Ciśnienie oleju: żółte - OEM: czarne/czerwone
TL Masa (ujemna): czarna - OEM: śruba mocująca owiewkę
TL Neutralny: zielony - OEM blady niebieski/biały
TL Lewy kierunkowskaz: fioletowy - OEM: ciemnobrązowy
TL Prawy kierunkowskaz: jasnobrązowy - OEM: ciemnozielony
TL Zasilanie 12V z bezpiecznikiem: czerwone - OEM: blady brązowy
Przycisk programowania TL był dostarczany z uchwytem do przymocowania do clip-on, pominąłem to i zamontowałem go w moim mechanizmie przełączania.
Job jest dobry
[Harness 1
Umieściłem czujnik temperatury TL pod boczną śrubą głowicy...
Żółty przewód sygnału obrotów TL został połączony z przewodem sygnału cewki OEM: szary/zielony.
Czujnik prędkości TL sprawiał trochę problemów, nie działał w moim zestawie i jest również duży i brzydki...
Po kilku godzinach konfigurowania go tylko po to, by dowiedzieć się, że jest bezużyteczny.... wyrzuciłem go.
Odciąłem wtyczkę czujnika prędkości TL i odizolowałem/zaizolowałem przewód zasilający TL: brązowy.
Połączyłem przewody czujnika prędkości OEM po stronie ECU czujnika, pod zbiornikiem.
TL: niebieski - OEM: czarny/biały
TL: czarny - OEM: różowy
Chciałem zachować złącze deski rozdzielczej OEM, aby móc używać deski rozdzielczej OEM jako narzędzia diagnostycznego, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Dostałem wtyczkę złącza ze sklepu z częściami samochodowymi (nie mieli 8-pinowej, więc musiałem wziąć dwie 4-pinowe wtyczki).
Połączyłem jedną stronę zakupionych złączy z wiązką przewodów za złączem deski rozdzielczej OEM.
I podłączyłem drugą stronę zakupionych złączy do deski rozdzielczej TL.
(W tej chwili nie mam żadnych zdjęć)
Harness 2
TL Światła drogowe: białe - OEM: czarne/żółte
TL Ciśnienie oleju: żółte - OEM: czarne/czerwone
TL Masa (ujemna): czarna - OEM: śruba mocująca owiewkę
TL Neutralny: zielony - OEM blady niebieski/biały
TL Lewy kierunkowskaz: fioletowy - OEM: ciemnobrązowy
TL Prawy kierunkowskaz: jasnobrązowy - OEM: ciemnozielony
TL Zasilanie 12V z bezpiecznikiem: czerwone - OEM: blady brązowy
Przycisk programowania TL był dostarczany z uchwytem do przymocowania do clip-on, pominąłem to i zamontowałem go w moim mechanizmie przełączania.
Job jest dobry